Ο Ιωάννης Κούκουρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα.

Το 2003 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του KENT στην Αγγλία με Bachelor Of Arts στην Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου (BA Interior Architecture). Ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας και γραφιστικής.

Το 2006 απέκτησε από το πανεπιστήμιο του Wolverhampton στην Αγγλία Master of Arts στην Διακόσμηση (MA Interior Design).

Έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή, την μελέτη, την επίβλεψη και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων κατοικιών, καταστημάτων, και επαγγελματικών χώρων, δουλεύοντας σε μεγάλα γραφεία της Αγγλίας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Από το 2006 δημιούργησε και διατηρεί το προσωπικό του γραφείο με την επωνυμία IDEA Team στην Θεσσαλονίκη.

Ενώ το 2007 αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στην Δράμα την πόλη καταγωγής του, διαμορφώνοντας  έναν σύγχρονο χώρο στον κέντρο της Δράμας στην  οδό Εθνικής Αμύνης 49.

Από το 2010 είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Διακοσμητών Βορείου Ελλάδος (Ε.ΔΙ.Β.Ε.)

Η Idea Team και ο Ιωάννης Κούκουρας μελετά, κατασκευάζει, επιβλέπει, ανακαινίζει, σχεδιάζει… σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες, το στιλ και την προσωπικότητα σας.

Η φιλοσοφία μας έγκειται:

  • Στις κατοικίες: Μελετώντας τις ανάγκες, τις ιδιομορφίες και τις επιθυμίες της κάθε οικογένειας, δίνει έμφαση στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση, αλλά και στην διακοσμητική δυναμικότητα και αρμονία, καταφέρνοντας να παραδώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Σε καταστήματα: δίνει βάρος όχι στην ανάδειξη του διακοσμητή, αλλά στη μελέτη για τη προώθηση και προβολή των εμπορευμάτων, στη ανάδειξη της εξωτερικής όψης του καταστήματος, ώστε να εναρμονίζεται η εικόνα του με το περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια η «IdeaTeam», λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών και της οικονομικής ύφεσης, έχει  προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα αποφεύγοντας όμως τις παγίδες της αισθητικής υποβάθμισης.

Η IdeaTeam  αναπτύσσει συνεχώς τις υπηρεσίες  της μέσα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στην προσπάθεια αυτή δημιουργείται η  Solutions Business Consulting σε συνεργασία με την Μαριλένα Κούκουρα (Οικονομολόγο, ΜΒΑ), με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων επενδυτικών και χρηματοδοτικών συμβουλών για κάθε επιχείρηση.

Στόχος είναι να παρέχουμε τη γνώση και την εμπειρία μας  ώστε να ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης επιχείρησης προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών.

Μην ξεχνάτε ότι:

Μια Συμβουλή μπορεί να αλλάξει τις προοπτικές και τις δυνατότητες σας, να σας δώσει την ώθηση για την αλλαγή και τη δυναμική ανάπτυξη μέσα στην κρίση.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!